Res till TurkietAkseki och Emirasiklar

Reser man till Akseki i Turkiet bor man oftast i den närliggande bergsbyn Emirasiklar som ligger på 1500 meters höjd. I Akseki njuter du av en lugn tillvaro utan stressade barer, diskotek och restauranger.
Emirasiklar och Akseki har bara cirka 20 bofasta familjer vilket talar för det lugnet som råder i byarna. Hit ska man absolut inte åka om man vill ha massa nöjen, shopping och en hel drös med restauranger. Till Akseki och Emirasiklar åker man för att få lugn och ro och nöjen som håller en stillsammare ton. Detta i kombination med en unik och genuin miljö gör resmålet till två fantastiska byar.

Dagarna i Akseki och Emirasiklar tillbringas gärna vid hotellets pool. I de flesta fall med en milsvid utsikt över dalen som ligger nedanför. Andra tidsfördriv kan vara en kopp te tillsammans med lokalinvånarna på vid torget i byn. I byn finns det också en väldigt speciell moské där de som vill kan klättra upp i minareten för att återigen njuta av en fantastisk utsikt.
Precis som i resten av Turkiet är det markad ett par gånger i veckan. Här i Akseki och Emirasiklar finns marknaden på byns torg. Där kan man fynda hantverksprodukter som är lokalt tillverkade. Vill man däremot handla saker som hygienartiklar och andra nödvändigheter så går inte det. I byarna finns det nämligen inte några butiker. Så sådana saker bör man ha med sig så att det räcker om man semestrar här.

Vad ska man då hitta på förutom att dricka te och ligga vid poolen och gå på marknad. De hotell som finns arrangerar gärna några utflykter. Bland annat en vandringstur i omgivningarna som är otroligt natursköna. Det kan även arrangeras en fisketur på någon av floderna som ligger i närheten.

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet