Res till TurkietDalamanPittoreska Dalaman ligger utmed ett av de vackrare områdena vid Medelhavet i Turkiet insprängd mellan havet och bergen. Staden är huvudstaden i provinsen Mugla i sydvästra Turkiet. Tyvärr passerar många bara staden för att åka till exempel till Marmaris, men Dalaman är en stad som verkligen är värd att upptäckas i sig. Staden är en genuin turkisk stad nära de mer turistfriande orterna såsom Marmaris . Nattlivet är koncentrerat runt hotellen och i själva byn råder lugnet.

Stränderna vid Dalaman består av fina sandstränder. Här är stränderna nästan helt oexploaterade och lugnet råder. I haven utanför Dalaman simmar utrotningshotade jättesköldpaddor som går under namnet falska karettsköldpaddor, Caretta Caretta. Dessa kan bli över hundra kilo tunga och två meter långa. En större del av kusten runt Dalaman är skyddad tack vare sköldpaddorna.

Sköldpaddorna och intresset för dem borgar också för att hålla Dalaman lugnt och stilla då man inte vill överexploatera området. Hit kommer man snarare för den magnifika naturens skull än att ha partyröj halva nätterna. Det är också en mycket trevlig bas för utflykter i närområdet.

Dalaman är omgiven av en hisnande natur. Här erbjuds en mängd olika sporter, allt ifrån vandring och cykling till forsränning, kajakpaddling och diverse andra vattensporter. Paddla kan man göra både i floden och utmed kusten. Är man historiskt intresserad kan man bege sig till Kaunos . Här finner man en antik teater, en tempelruin och en gammal bysantinsk kyrka. Det finns även några underliga gravar här som har huggits ut direkt ur klippan.

För den som vill ta lite längre turer i området finns Icmeler att besöka. Här kan man inandas lyxen och flärden. Eller så åker man till Fethiye , en liten by med vackra stränder, vacker natur och flera sevärdheter. Man kan också åka till Dalyan och ta sig ett lerbad eller två. I Dalyan finner man också en rent magisk natur med det rikaste artlivet i hela Turkiet.

I Dalaman trivs barnfamiljerna och den som söker naturupplevelser. Vill man ha mer bus och röj kan man besöka Marmaris . Här är det hålligång nästan hela dygnet. Högsäsong råder mellan tidig vår och sen höst. Stadens flygplats är en viktig kommunikationskanal för besökare till och från dalaman och omgivningarna.Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet