Res till TurkietGumbetGumbet är en liten gemytlig semesterort utmed Medelhavet nära Bodrum i västra Turkiet . Läget är idylliskt och de vitrappade husen ligger på slänter med utsikt över en bukt med fartyg ankrade. Här samlas festälskande människor från hela världen för att har riktigt roligt, natten lång.

Det finns flera hundra barer att välja mellan i Gumbet. Och här tar natten aldrig slut. Huvuddelen av barerna går att finna på Bar Street . Här är det så fullt av barer att det kan vara svårt att se vart den ena baren börjar och den andra slutar. Men det gör mindre när man är ute och har trevligt. Musiken har sin givna plats i Gumbet. Många barer erbjuder liveframträdanden.

Stranden i Gumbet är inte naturlig utan har skapats av människan. Stranden är gjord av den mjukaste sand. Tack vare det idylliska läget inne i en bukt är vattnet alltid lugnt och stilla. Stranden passar såväl den aktive sportfantasten som barnfamiljen. Det finns ett otal vattensporter att välja mellan, allt från vattenskoter till vattenskidor och bananbåtar. Utmed stranden finner man flera barer och restauranger.

Bakom stranden ligger affärsdistrikten. Här hittar man en mängd butiker som säljer allt mellan himmel och jord. Man kan göra riktiga fynd inom guldsmycken, skinnvaror, keramik och kryddor. Priserna är rimliga men man får inte glömma att pruta på ett hövligt sätt. Ta gärna en te med försäljaren och låt det ta tid. Det är en socialt viktig del av handlandet i Turkiet.

I närheten av Gumbet finner man två olika vattenland. En lite mindre är belägen nära Bodrum och passar familjen med lite mindre barn. Den andra är jättelik och heter Aquapark Dedeman . Här finns allt man kan tänka sig i ett vattenland. Det finns rutschbanor för stora som små, flumrides där man åker olika farkoster och blir blöt som tusan och flera pooler. Vissa pooler har stora vågor och andra är perfekta för barnen. Det här är en heldagstur för hela familjen, även för tonåringarna som gärna visar sig på styva linan. För att koma till Aquapark Dedeman tar man lättast en taxi. Om man vill kan man boka biljetter redan i hotellet.

Vill man göra en längre utflykt är Bodrum inte långt borta, bara en halv mil. Här finns mycket att se, inklusive ruinerna av Mausoleum , ett av världens sju underverk. Man kan även göra en dagstur över till den grekiska ön Kos , den antika staden Efesos och inte minst till Milas mattby . Här kan man göra riktiga fyndköp av äkta mattor att ta med hem för att pryda lägenheten eller huset.

Man tar sig lätt runt i Gumbet med små dolmus, taxibussar som avgår var femte minut och som man kan hoppa av när man vill. Man kan också hyra bil om man vill komma ut i naturen eller besöka de andra orterna i närheten.Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet