Res till TurkietIncekum i Turkiet

Incekum är en liten fin och stillsam semesterort i sydvästra Turkiet. Namnet Incekum betyder ”fin sand” och det sammanfattar ganska bra det som Incekum är mest känt för: de ljuvliga, långrunda stränderna.
Själva orten ligger mellan Alanya och Side vid turkiska Medelhavskusten. Till Alanya är det bara ett par i mil och i praktiken är staden nästan sammanväxt med Incekum. I Incekum ägnar man sig mest å lata härliga dagar på stranden. Utbudet av vattenaktivteter är stort och det finns alla möjligheter att prova på till exempel vindsurfning eller snorkling. Tröttnar du på stranden kan du gå på lite småshopping i ortens centrum. Det finns en del mindre butiker och också några restauranger. Det finns framförallt ett bra utbud av kläder och skor.

Incekum har flera fina hotell som är utrustade med de flesta tänkbara moderna faciliteter. Det finns i allmänhet gym och tennisbana på hotellen. Självklart finns det även swimmingpooler.

Nattlivet är ganska stilla. Hit åker man inte direkt för att festa. Är du sugen på nattklubbar och barer så får du ta dig in till Alanya. Du kan lätt ta dig dit med en dolmus (en slags minibuss).

De flesta som reser till Incekum uppskattar lugnet på den lilla mysiga orten. Att här också finns milslånga stränder med månformade bukter gör ju inte saken direkt sämre.

Om du tröttnar på att ligga på stranden så kan du alltid ta en utflykt till det närbelägna Kappedokien,som är en storslagen region norr om Incekum. Landskapet här är till stor del bestående av vulkaniska bergarter som erosionen har givit alla tänkbara (och otänkbara former). I området finns grottor och bostäder som är så gamla som 20 000 år. Här finns bland annat den underjordiska grottstaden Kaymaki som består av 8 olika våningar som binds ihop av ett komplicerat labyrintsystem. En gång i tiden fanns det såväl bostäder som kapell och vinkällare här.Kommentarer om Incekum
Jag kom hem från Incekum idag och det var det värsta jag har varit med om! Inget att rekomendera!.
skapades 09/13/09 22:47:00

Kommentarer om Incekum
Incekum skulle jag också vilja åka till när jag besöker Turkiet nästa gång..
skapades 11/26/11 03:26:55

Kommentarer om Incekum
I Love Turkey.
skapades 06/28/11 22:57:32

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet