Res till TurkietKemer i Turkiet

För inte så länge sedan var Kemer en liten oansenlig fiske- och jordbruksort. Idag är orten en välutvecklad turistort dit fler och fler söker sig. Även om Kemer har genomgått en omfattande expansion under de senaste åren så har staden behållit mycket av sin småstadscharm och hår råder fortfarande en lugn atmosfär. Inga jättelika hotellkomplex har tillkommit utan stadens bebyggelse är fortfarande låg. Staden har fortfarande bara 18 000 invånare, men antalet mångdubblas under högsäsongen.

Längs Kemers kust finns fina sandstränder och kristallklart Medelhavsvatten. Det är det som gör orten så populär bland alla de barnfamiljer som besöker orten. Här finns alla möjligheter till en lugn och rogivande semester.

Centralt placerad i Kemer ligger marinan. Här ligger otaliga små segel- och motorbåtar sida vid sida med fashionabla lyxyachter. Många brukar gå här och flanera och marinan ligger i anslutning till den populära strandpromenaden. Här finns också Moonlight Park – som är ett stort grönområde med delfinarium, vattenpark, kaféer/barer, tennisbanor, minigolfbanor och nattklubb under högsäsongen.

Kemers centrum domineras av en livlig lång gågata som kantas av små butiker, barer, kaféer och restauranger. Framemot 11-tiden på dagen brukar folklivet komma igång här. I Kemer ska du passa på att äta ute eftersom de finns ett bra utbud av klassrestauranger. Dessutom är det billiga priser; du får en varmrätt (middag) för runt 100 SEK och lunch för halva priset. En öl kostar runt 20 SEK och vatten på flaska (vilket rekommenderas) kostar cirka 6 SEK. Inom staden tar du dig bäst fram till fots, då den är så pass liten att avstånden är ringa. Trafiken i staden är ganska lugn och det gör staden barnvänlig och miljön är bättre här än på många andra turkiska orter.

Från Kemer så tar du dig lätt vidare till Antalya. Det går flera bussar om dagen. Du kan också enkelt ta dig till Paselis och Olympos som är två närliggande turistorter på den turkiska sydkusten. Kemer har också en flyplats några mil utanför staden från vilken du kan ta dig till de turkiska storstäderna.

Vår gamla turistinformation om Kemer

Kemer i Turkiet

Kemer är en del av Turkiet som liggeri Antalya provinsen och det som lockar flertalet turister hit är dess fina natur. Här finns pinjeträd, hav, berg och allt detta i en närhet som gör Kemer till et perfekt val för de som vill ta det lugnt och ha en fin sol- och badsemester.
För de som tar med barnen hit så kommer ni att kunna ta dom till det uppskattade Aqua World som är en vattenpark där barn älskar att springa omkring och leka.
Här finns ungefär 18.000 invånare och både sand och grussstränder som ligger vid hamnen. FÖr de som vill ha en riktig fin sandstrand så rekommenderar vi Moonlight Beach.
Här finns även flertalet barer samt restauranger, men för de som vill ha större del av nattlivet så kan man ta sig in till Antalya som ligger ungefär 1 timmes tur utanför Kemer.


Kommentarer om Kemer
Aktiviteter och fina hotell finns det i Kemer. Hoppas det har kommit fler turister hit än vad det var här sist. Själv tyckte jag det var en trevlig upplevelse med en mängd saker att se ochgöra i Kemer..
skapades 11/26/11 03:26:44

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet