Res till TurkietManavgat


Manavgat är en härlig semesterstad drygt 7 mil från Antalya utmed den sydvästra kusten av Turkiet . Staden ligger vackert belägen vid Manavgatflodens mynning strax intill Taurusbergen och med utblick över Medelhavet . Den vackra naturen, de långa stränderna och mängden sevärdheter gör Manavgat till en härlig semesterort.

I nästan två tusen år har det bott människor på denna vackra plats. Jordbruket var länge den dominerande industrin och än idag brukar många jorden runtomkring. Den senaste tiden har allt mer inkomster kommit från turismen och Manavgat är i stor förändring.

Det finns nästan 6,5 mil stränder runt om Manavgat. Här behöver man således inte trängas. Därtill kommer den vackra Manavgatfloden . Manavgat är mest känt för sitt fantastiska vattenfall. Man finner vattenfallet ungefär fyra kilometer norr om centrum. Vattenfallet utgör en del av Manavgatfloden som rinner ut vid staden. Vid vattenfallet finns en fantastisk utsikt, en teträdgård att njuta av en god kopp te i och restauranger och butiker. Vid flodmynningen badar man utmed stränderna i färskt vatten som blandas med havsvatten. I den vackra omgivande naturen går det utmärkt att vandra och att cykla. För en vandrare finns stora möjligheter att klättra in i någon av många grottorna som gömmer sig i bergen.

Utmed Manavgats kust finns en stor mängd hotell. Många väljer att bo här tack vare skönheten, bekvämligheten och inte minst närheten till många andra arkeologiskt mycket intressanta platser. De många restaurangerna serverar med fördel fisk- och skaldjursrätter med färsk fångst från Medelhavet. Men här går också att få sötvattensfiskar serverade. Nattlivet i Manavgat går inte av för hackor. Här finns hundratals barer och nattklubbar att välja mellan. I staden finns olika små källor och brunnar. Vattnet i dessa dricks av invånarna. Själv gör man det på egen risk.

Runt om staden finns bördiga jordbruksmarker och man håller en hel del boskap i området. Produkter från jordbruket säljs på marknaden i staden. Man säljer också mängder med klockor, guldsmycken, solglasögon, skinnvaror och kryddor. På måndagar finns en speciell kryddmarknad där man kan få riktigt bra priser på annars så dyra kryddor. Om man inte vill betala för mycket är det bara till att pruta.

Högsäsong råder i Manavgat så länge solen skiner. Vintern i Manavgat är regnig. Lättaste sätet att ta sig hit är från Antalya.Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet