Res till TurkietNattliv i Istanbul


Istanbul erbjuder ett mycket rikt nattliv med alltifrån magdans, nattklubbar till olika festivaler. Den lyxiga Club 29 är förmodligen Istanbuls mest berömda nattlubb. Här finns en restaurang,swimmingpool och en fackelupplyst trädgård med fantastisk utsikt över Bosporen. Varje halvtimme avgår båtar som tar gästerna till och från Istinye på den europeiska sidan. Vid midnatt förvandlas baren till ett sjudande diskotek. Tyvärr har Club 29 öppet under sommarmånaderna.

En annan bra klubb är Laila, Istanbuls största nattklubb. Laila har ett stort dansgolv alldeles intill Bosporen. Det finns även ett flertal barer och restauranger. Kort och gott är Laila Istanbuls största nattklubb, men tyvärr håller även denna klubb öppet endast under sommaren. Majesty är ett trendigt bar- och restaurangkomplex intill Bosporen med en fin altan. I baren spelar liveband, såväl inhemska som internationella, och på dansgolvet är det karibisk musik som dominerar.

Milk är en av Istanbuls mer trendiga klubbar.. De håller öppet torsdag,fredag samt lördag. Här spelas tung house och garagerock och publiken är av lite mer "alternativ" karaktär. Du bör undvika de ruffliga klubbarna som ligger i kvarteret Beyoglu. Det är ganska mycket slagsmål och våld på dessa klubbar, samtidigt som du ofta får betala rejält saltade noter för drinkar och dylikt.

Om du är ute efter att lyssna på livemusik så har du kommit rätt; i Istanbul så har det under de senaste åren öppnat en hel del barer och klubbar med bra levande musik. En sådan är Hayal Kahvesi där du kan höra jazz,rock och blues med turkiska och utländska grupper. På sommaren har klubben en utomhusscen invid Bosporen vid Cubuklu.

Q Club, intill Palace Hotell är en exklusiv jazzbar som ofta besöks av välkända artister. Längre upp vid Bosporen ligger Rock House Café som är en kopia av det berömda Hard Rock Café. Här framträder liveband på onsdagar och fredagar.

Gillar du hårdrock och metal så bör du bege dig till Mojo eller Kemanci inne i centrum. Även du som gillar alternativ rock och grunge kan ha någonting att hämta här. Vill du ha lugnare tongångar så kan du bege dig till Sappho, där det spelas lugn jazz och turkisk popmusik. Magdans finner man huvudsakligen på nattklubbar. I Turkiet betraktar man denna sensuella dans som ett slags konst. Många klubbar och restauranger erbjuder magdans med turkisk folkmusik och traditionell dans. Middag ingår ofta i föreställningen. Ett av de bästa ställena för den här typen av underhållning är restaurang Galatornet. Andra bra ställen är Orient House och Manzara.

Om du vill hålla dig uppdaterad på vad som händer i Istanbuls heta nattliv så kan du köpa den enegleskspråkiga The Guide som utkommer en gång i månaden och ger dig ett fullständig t program över vad som händer på nattklubbar och andra nöjesställen.Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet