Res till TurkietNöjesliv - Nattliv i Alanya

Efter solnedgången börjar nattlivet i Alanya komma igång.
Det största utbud av nattklubbar, diskotek och barer finner man nere vid hamnområdet. Där finns det även båtar som åker ut till havs och man kan både dricka och dansa i månljuset ute till havs. Är man riktigt sugen på nattliv så finns det bussar som går till diskotek utanför Alanya som håller på hela nätterna.
Men för de flesta så kommer det att räcka att vara inne i Alanya, här finns ju som sagt ett flertal olika barer och diskotek som har musik för de flesta smaker.
Det är väldigt vanligt att man sätter sig på ett litet mindre ställe, restaurang eller bar, för att börja festandet lite smått innan man beger sig till de stora diskoteken och nattklubbarna. Det finns då mängder med olika ställen att välja mellan. Crazy Horse är en storfavorit i Alanya. Goda drinkar och trevlig personal.
Havanna är en annan bar som också drar mycket folk. På havanna sitter man på andra våningen och tittar ut på omgivningen. Bland annat har man en fantastisk utsikt mot den gamla borgen som är vackert upplyst på kvällstid. Dessa två barer hittar man strax innan man kommer ner till hamnen. I själva basaren kan man säga.
Går man vidare ner till hamnen hittar man många fler mysiga och trevliga barer. Dessa är dock lite större och brukar även ha ett litet dansgolv. Hit kommer människorna för att festa lite senare dock. Zaphan är en bar att rekommendera. De serverar goda drinkar och har väldigt många trevliga bartendrar. Dessutom har man möjligheten att sitta både inomhus och utomhus då de har en bar på vardera ställe. Det finns även ett ganska stort dansgolv och musiken den är väldigt blandad. Därför passar stället för många olika smaker.
Bellman är en annan bar/nattklubb som även resebyråerna rekommenderar. Har själv aldrig varit där men har hört att det ska vara väldigt bra. Lite mer skandinavisk prägel men väldigt trevligt! Kanske värt ett besök?

När man har "förfestat" ett tag på de mindre barerna är det så dags att bege sig ut på nattklubb eller diskotek. Ett av de större diskoteken är Robin Hood som även detta ligger nere vid hamnen i Alanya.
Robin Hood är ett väldigt populärt diskotek som snabbt blir smockfullt med folk. Men det finns alltid plats till några till. Robin Hood består av flera våningar med olika teman. Varje våning har alltså sin jargong, Latinamerikansk, salsa, reagge osv. Framförallt märker man jargongen på vilken musik det är som spelas. Det brukar dock inte vara samma stil varje kväll. Varje våning har ett antal barer och även dansgolv där man kan svänga de lurviga i takt med musiken som spelas.
Beger man sig uppåt till den allra översta våningen kan man dansa under stjärnorna. Här är man nämligen utomhus. Även här finns det en stor bar. Förutom det går det runt servitörer hela tiden och tar upp beställningar så man slipper stå och trängas i baren. Mycket trevligt ställe som absolut är värt att testa på när man är sugen på att nattklubba hela natten lång.

När man känner att man har fått nog av Robin Hood eller de andra nattklubbarna längs hamnen finns det en buss man kan åka med till en ännu större nattklubb än de som finns i hamnen i Alanya. Det brukar gå runt en kille utanför gatan med alla barerna och nattklubbarna och sälja biljetter. Är man riktigt snäll får man åka med gratis. Bussen brukar avgå runt 02.00 och därefter ett antal gånger till inga mer vill åka med. Och sedan kan man välja att åka taxi hem, eller ta bussen som brukar gå hem igen vid 8 8.30 tiden nästa morgon. Det kanske inte känns tryggt att bege sig iväg men det är inga problem. Det funkar väldigt bra och man kommer tryggt och säkert fram till den stora nattklubben, och likaså hem igen när man känner att sängen kallar.

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet