Res till TurkietSevärdheter i Incekum


Om du tröttnar på Incekums långa och härliga stränder så kan du alltid ta en utflykt till det närblägna Kappedokien,som är en storslagen region norr om Incekum. Landskapet här är till stor del bestående av vulkaniska bergarter som erosionen har givit alla tänkbara (och otänkbara former). I området finns grottor och bostäder som är så gamla som 20 000 år. Här finns bland annat den underjordiska grottstaden Kaymaki som består av 8 olika våningar som binds ihop av ett komplicerat labyrintsystem. En gång i tiden fanns det såväl bostäder som kapell och vinkällare här.

Det finns dock sevärdheter på närmare avstånd en så; den gamla staden Alanya, Incekums granne, uppkom redan under 3oo – talet f.kr och var under några hundra år ett populärt tillhåll för sjöpirater innan general Pompeij år 67 e. Kr infogade staden i det romerska riket. Alanya är alltså mycket gammalt och följaktligen så finns det en hel del att se här. Under Bysans tid hotades staden av araber och då byggdes en mäktig försvarsborg och en stadsmur. Borgen ligger 250 meter över havet ocj härifrån har du en fantastisk utsikt mot staden och ut över havet. Borgen är sammanlänkad med stadsmuren som är 6 kilometer lång och i förvånasvärt bra skick. Vägen upp till borgen är både brant och mödosam, men det finns små kaféer där du kan stanna till och pusta ut.

Ytterligare en sevärdhet i området är det gamla skeppsvarvet som stod klart 1226. Skeppsvarvet har hela 5 dockor och är bland de äldsta varven i Turkiet. Bredvid står det pampiga Röda Tornet som stod klart samma är som skeppsvarvet. Det 33 meter höga tornet är en av stadens förnämsta attraktioner och du kan ta dig en titt inuti om du känner för det.

En annan sevärdhet är Damatlasgrottan som upptäcktes 1948. Grottorna har en mycket hög luftfuktighet och en temperatur som ligger konstant runt 22-23 grader. Det sägs vara nyttigt för folk med lugnbesvär att besöka Damatlas, och besöka den det kan du göra.Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet