Res till TurkietShopping i Alanya

När man är i Alanya så finns det ett antal saker man kan handla. Alanya är en stor stad så är finns fullt av affärer som säljer diverse souvenirer, guld smycken, silver smycken, läder och skinnkläder, mattor. Ja här kan man finna det mesta inom dessa områden att köpa. Det finns även mindre och större basarer där fler saker säljs. Så det finns ett stort utbud på gods som går att köpa.
De saker som Turkiet är känt för att sälja är ju Guld smycken, Läder och skinnkläder, Plagiat-kläder, mattor mm.
Och när ni väl kommer hit kommer ni att märka att det är det som här finns mest av också. Man kommer att hitta affärer som säljer dessa saker nästan överallt.
Skillnaden mellan de flesta affärer är service, pris, kvalite samt även utbud.
Så ett par råd inför shoppingen som man bör ta i beaktning innan man handlar.
  • Var inte trött när ni handlar. Se till att ha ätit.
  • Kolla gärna runt i flertal affärer och se på priserna innan ni börjar pruta. Detta så att ni vet vad ni vill ha och har kollat igenom utbudet
  • Ang kläder så var försiktig med plagiat kläder. Det mesta man ser är plagiat och inte äkta vara.
  • Om handlaren erbjuder er någonting att dricka i form av Te eller någonting annat så kan ni ta emot utan att känna ett köptvång. Detta gör de av ren gästvänlighet
  • Pruta kan man nästan göra på allting. Skillnaden är bara vad man får ner priset på. På kläder och andra plagiat saker så kan man få ner priset med mer än 50 %. Känner man sig inte nöjd med priset så behöver man ej köpa, ibland kan det hjälpa om man lämnar butiken eller börjar gå mot dörren om priset är för högt. Flertalet säljare går efter en och erbjuder ett pris som ligger närmre det priset man ville ge.
  • Tänk både en och två gånger innan ni köper någonting dyrt.
  • Guld brukar vara av 14 karat, och det är då till en renhet av 58.5 %. Så kolla vad guldpriset är innan ni börjar pruta. Samt se till att få certifikat och gärna handla hos någon man kan lita på, tex någon guldhandlare som er resebyrå rekommenderar. Det är inte alla som ger ut 14 karat smycken fast dom har lovat det.
  • Tänk på att flertalet försäljare pratar och förstår Svenska, Danska samt Norska . Så säg inte någonting till er partner som ni verkligen inte vill att säljaren skall få reda på. Detta gäller framförallt i guld,silver butiker.
  • Räkna gärna om priset till den egna valutan för att se om man inte tycker att varan är lite för dyr.

Det finns självklart mer tips och råd vad som gäller vid prutning av pris samt inhandling av varor i Alanya. Så fråga gärna någon bekant som varit där innan.


Kommentarer om Shopping i Alanya
Måste säga att det med att man måste vara uppmärksam på att säljarna ibland kan Svenska är ett bra tips. Åtminstone dom som handlar med guld och smycken kan ibland svenska, norska eller danska. Men om man är smart så kan man använda det emot dom också. Själv så prutade vi på priserna och använde denna informationen för att prata sinsemellan och säga att vi max skulle ge en summa. Vilket var den summan vi ville betala för armbandet. Hur som helst så ett bra tips och en suverän sida. Kanske ni behöver lite mer bilder.
skapades 01/06/09 19:58:04

Kommentarer om Shopping i Alanya
Bra tips! Jag åker dit i sommar. Några rekommendationer på smultronställen/gallerior i Alanya?.
skapades 06/10/11 15:35:38

Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet