Res till TurkietStränder och shopping i Kemer


Kemers stränder tillhör kanske inte de allra främsta i Turkiet, men vattnet är blått, klart och inbjudande. Drygt en mil väster om Kemer hittar du stranden Phaselis, som är en av sydkustens vackraste sandstränder.

Kemers sandstrand börjar vid hamnen och drar sig långt åt nordost med en rad av hotell i linje. Vattnet blir djupt ganska fort så på så vis är det kanske inte den ultimata stranden för barnfamiljer. Däremot är vattnet mycket klart och förhållandevis rent. Här finns mjukt slipade klapperstenar och mindre partier av finkorning sand. Kring Public Beach ligger flera strandcaféer som serverar mat och förfriskningar. Här kan du passa på att surfa, åka jetski eller testa drakflygning. Utrustning finns att hyra.

Väster om Kemers hamn ligger Moonlight Beach. Stranden ligger ganska vacker t vid en bukt som kantas av pinjeträd. Moonlight Beach är en ganska lite strand, som är välbefolkad. Stranden är mjuk och finkorning. En trevlig strand som framförallt lockar många unga människor. Kemer är som bekant ganska litet, men shoppingen är ändå ganska väl utvecklad. Framförallt finns en mängd turkiska varor att välja på. Du kan handla billiga mattor, textilier, silver, juveler och smycken. Naturligtvis så finns också en mängd Kemer-relaterade souvenirer att köpa. Dessa kostar inte mycket. På söndagar hålls en stor utomhusmarknad där du kan köpa färsk frukt, grönsaker och annan mat. Marknaden är trevlig att besöka även om du inte ska handla så mycket. Hundratals försäljare slåss om kundernas uppmärksamhet och prutningen är en del av spelet.

Vad beträffar kläder så finns det en hel del att köpa i Kemer. Priserna är dock ganska höga jämfört med andra turistorter och mycket är kopior. Undantaget är turkiska märkeskläder som du kan komma över till riktigt bra priser. I Kemer och Alanya finns även många tax free –butiker, håll utkik efter tax free –loggan. Det lönar sig främst att handla tax free om du ska köpa lite dyrare varor såsom guld och andra metaller. Du får då dra av 18 procent av inköpsbeloppet när du reser hem igen. Detta på grund av skatten på moms dras bort.Något ni vill kommentera eller skriva mer om, isåfall skriv här


Senaste reseberättelser


Här kan ni hitta användarnas egna reseberättelser.

Bilder från Turkiet


Marmaris Min fru och son i Turkiet Alanya 2011

Jag och min son i Turkiet Alanya Adam i Alanya 2011

Senaste kommentarer


visa mig hurdan e vädret i kemer i turkiet i kommande månader.
Lades in 05/12/12 13:16:19
Vädret i Turkiet
hjälp! vill ta mig från alanya till rhodos!!! via marmaris ? vill ej ta flyget så färja känns ok!;).
Lades in 05/04/12 09:57:49
Alanya i Turkiet